Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Gólyák a kihívás napján

2017. máj. 31. 11:01 Írta: Dóka Zsuzsa Megtekintés: 1164

Óvodánk egyik célkitűzése, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a testmozgás fontosságára és kedvet teremtsünk hozzá, ezért idén is csatlakoztunk a Kihívás napja programhoz.

Óvodásaink vidám, zenés mozgáson vehettek részt az óvoda udvarán. Idén május 31-ére esett a Kihívás napja, ennek alkalmából reggel 8.30-tól kb.15 perces játékos tornát tartott óvodánkban Feketűné Bódis Mónika tanárnő a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumból, melyet ezúton is köszönünk neki.

A kora nyári meleg ellenére az óvoda apraja-nagyja lelkesen próbálgatta és gyakorolta a különböző gimnasztikus mozdulatokat, és közben észre sem vettük, hogy majd negyed órát végigtornáztunk szinte megállás nélkül. A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb. Ezért május utolsó szerdáján 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A kihívás napját Magyarországon 1991-ben rendezték meg először, célja, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Reméljük, nem csupán az óvodások, hanem rajtuk keresztül, velük együtt az óvó nénik, a dajka nénik és a szülők is kedvet kapnak a rendszeres testmozgáshoz, és ezzel mindannyian fontos lépést teszünk egészségünk megőrzése érdekében.
Következő események