Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Állatok a Gólyafészekben

2017. október 04. 14:17 Írta: Megtekintés: 534

Október 4. az állatok világnapja, ezen a napon mi is kicsit kiemeltebb figyelmet fordítottunk Isten csodás terményei, az állatok felé.

Az óvodába ezen a napon rendhagyó módon állatok is ellátogattak, hogy ezzel csaljanak örömöt és melegséget a gyermekek szívébe.
A gyermekeknek lehetőségük nyílt egy végtelenül türelmes, Zsömi nevű pónilovat simogatni, akinek különösen selymes kis bundája van, gazdái gondoskodásának köszönhetően, láthattak kendermagos tyúkokat, aranyhalakat, és két hullámos papagájt is, Rózit és Pózit.  Ezek a kis állatok mind valamelyik kis óvodásunk családjáé, sok érdekességet tudhattunk meg a kis gazdáktól állataikról és különös figyelemmel vigyázták kis kedvenceiket. A gyerekekkel beszélgettünk az állatok iránti szeretetről, hogyan bánjunk velük megfelelően, milyen felelősségekkel és kötelességekkel jár egy háziállat, milyen teendőink vannak télen és nyáron a ház körüli és a vadon élő állatokkal.

Fontos, hogy megragadva ezeket a jeles napokat, tudatosítsuk gyermekeinkben, hogy állatok nem játékszerek, épp-oly érző lények, mint mi és felelősek vagyunk értük.

A nap lezárásaként a gyermekek lerajzolhatták kedvenc állataikat, élményeiket. Tartalmas, és vidám alkotások születtek, amelyek még sokáig emlékeztetnek minket a mai napra.
Következő események