Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Gála az elmúlt 25 év terméséből

2017. október 20. 22:08 Írta: Vasné Horváth Olga Megtekintés: 395

Óvodánk jubileuma nagy öröm számunkra. 25 éve indult el az egyházi fenntartású intézmény.

A Szatmáry család hagyta örökül az épületet a református egyházra. Működött már leánykollégiumként, externátusként. Az államosítás után óvodát indított az épületben az akkori városvezetés. A rendszerváltást követően lehetőség nyílt arra, hogy az egyházak visszaigényeljék egykori ingatlanjaikat. Ekkor, az országban elsőként  a Kiskunhalasi Református Egyházközség élt a lehetőséggel és visszaigényelte az épületet. Mivel akkor óvoda működött  az ingatlanban, ezt a feladatot vitte tovább ez egyház. Felismerte, hogy mennyire fontos a kisgyermekkori nevelés, mennyire fontos, hogy már kora gyermekkortól kezdve formálódjon a lélek.

A lélek formálása, az emberi természet visszaállítása , visszaigazítása, re-formációja a teremtés eredeti rendjéhez az embernek évezredekre visszanyúló vágya. A bűneset története leírja, hogyan szakadt el az ember Teremtőjétől, hogyan vált ily módon önállóvá, de egyszersmind gazdátlanná, magányossá is. Minden ember vágyakozik az elfogadásra, az állandó, igazi boldogságra, de sokszor nem vesszük észre, hogy ezt a boldogságot csak akkor találhatjuk meg, ha nem önmagunkban keressük, hanem annál, Aki teremtett, megváltott és bölcsen igazgat mindeneket.

Mi ezt a szolgálatot vállaltuk fel, hogy gyermekeinket erre az útra terelgetjük. Az óvodákban nem egyszerű pedagógiai munka folyik, hanem lélekformálás. Ahogy az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja kimondja, komplex személyiségfejlesztés. Tudatos, tervezett munkával végezzük a gyermekek nevelését. Az óvodapedagógusok által készített éves terv, a tematikus tervek és a napi tevékenységtervezetek mind a gyermek mindenek felett álló érdekét, a boldog, kiegyensúlyozott gyermekkort és fejlődést szolgálják.

A pedagógusok és a pedagógiai munkát segítők szolgák. Szolgálói annak a hivatásnak, amely ránk bízatott. Annak a csodálatos elhívásnak, amely arra méltat bennünket, hogy nevelői, formálói és pótanyukái legyünk a kicsi gyermekeknek. Ez a munka csak a bizalom és a szeretet bűvkörében végezhető, hiszen az óvodáskorú gyermek kiszolgáltatott a körülötte lévő felnőtteknek. Meg kell, hogy bízzon a felnőttekben, és ez nagyon nagy feladat. A gyermek számára is, és a felnőtt számára is, hogy megfeleljen ennek a feladatnak. Mégis nap mint nap megéljük azt a csodát, hogy a családok ránk bízzák gyermeküket, és a gyermekek feltétlen bizalommal fordul hozzánk.

Hálásak vagyunk ezért. Hála van a szívünkben, hogy megélhetjük ezt a csodát. És hálásak vagyunk azért is, hogy 25 év múltán még mindig működik református óvoda városunkban. És nem csak működik, hanem bővül, növekedik is. A kezdeti két csoportos óvoda 6 csoporttá nőtte ki magát, és 2012 szeptembere óta Szank település óvodája is intézményünket gazdagítja, tagintézményként.

Mindez sok ember munkájának, segítségének, támogatásának köszönhető. Ezért most szeretném megköszönni Önöknek, hogy segítették, támogatták óvodánkat. Szeretném megköszönni:

  • elsősorban a fenntartónknak, hogy méltó és kiemelkedő körülményeket biztosít az óvoda működéséhez.
  • a város vezetésének és intézményeinek az együttműködést
  • külső partnereinknek: cégek, kisvállakozások, intézmények vezetőinek és munkatársainak a támogatást
  • a Kiskunhalasi Református Kollégium intézményrendszerének minden segítségüket
  • a jelenlegi és a mindenkori szülői közösség áldozatos és támogató munkáját
  • és végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni dolgozóinknak az odaadó és lelkiismeretes munkát, mely ismertté és elismertté tette óvodánkat városunkban. Köszönöm minden óvodapedagógusnak, dajkának, pedagógiai asszisztensnek, óvodatitkárnak, adminisztrátornak, karbantartónak, gazdasági vezetőnek és dolgozónak, akik a 25 év alatt munkatársaink voltak.

A halasmedia.hu oldalon megjelent cikk: http://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/fergeteges-ovis-gala-galeriaval
Következő események