Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Rajztalálkozó - az elveszett Bárány

2018. február 23. 18:42 Írta: Markovicsné Kosár Gabriella Megtekintés: 274

Néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg az a gondolat a vezetőség, illetve a nevelő testület részéről, hogy szorosabbá kellene fűzni a kapcsolatot a térség egyházi fenntartású óvodái között.

Mivel intézményünkben mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a tehetséggondozásra, így adta magát a lehetőség, hogy a gyerekek erősségét, tehetségét, kreativitását bemutató rendezvényt szervezzünk.

Így jött létre immár 4. alkalommal a KRK Gólyafészek Óvoda Rajztalálkozója.

Ebben az évben nagycsoportos óvodások által készített alkotásokat a szülői közösség részéről Bohner Virág, valamint Sáli Levente képzőművész, és állandó zsűri elnökünk, Sztanyikné Hornyák Magdolna tehetségfejlesztési szakértő értékelte.

Idén arra kértük a gyerekeket, hogy az ELVESZETT BÁRÁNY történetét (Lk. 15. 1-7) próbálják meg kifejezni különböző, egyénileg választott technikákkal.

A beérkezett pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy a témáról szóló, igényes, jól kidolgozott alkotás, változatos eszköz használattal. Ahogy az értékelésben is elhangzott dicséret jár ezért az óvónőknek is, hiszen a gyerekek azt vesznek a kezükbe, amit mi felnőttek felajánlunk nekik.

A találkozó vendégei Horváthné Lovászi Márta köszöntő szavai után, meghallgathatták Az elveszett kisbárány történetét Dobos Csenge tolmácsolásában, ki egykoron óvodásunk volt, s ma már a Szilády Áron Gimnázium tanulója, ezt követte óvodásaink Száz juhocská-ról szóló éneke, Márkiné Gál Erika és Dóka Zsuzsa vezetésével.

A rendezvény lezárásaként Sáli Levente homokanimációját csodálhattuk meg, mely szintén az elveszett bárány történetét dolgozta fel. Levente ismét megmutatta tehetségét, gazdag fantázia világát, hisz ALKOTÁSÁT vastapssal jutalmazta a nézőközönség.

Még egyszer szeretném megköszönni a  Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Harangvirág Óvodájának, a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodának, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodának, a KRK Gólyafészek Óvoda Gy. Szabó Béla Tagóvodájának és a házigazda Gólyafészek Óvodának minden kis alkotójának  és pedagógusainak munkáját, melyet a rajztalálkozón emléklappal és jelképes ajándékkal jutalmaztunk.

Az esemény a Halas Média oldalán itt olvasható!
Következő események