Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Református Óvodák Találkozója

2018. április 08. 23:29 Írta: Vasné Horváth Olga Megtekintés: 330

2018. április 6-7-én nagyszabású rendezvény zajlott Kiskunhalason. A rendezvény szervezője a Kiskunhalasi Református Kollégium Gólyafészek Óvodája volt, együttműködésben a Református Pedagógiai Intézettel.

A rendezvény a XXII. Református Óvodák Kárpát-Medencei Szakmai Találkozója nevet viselte, mert a magyarországi református óvodákon kívül a Délvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkeztek vendégek. A rendezvény résztvevőinek száma meghaladta a 300-at.

A nagy érdeklődés köszönhető a szakmai találkozó színvonalas előadásainak. Olyan nagy nevű, professzionális előadók voltak jelen, mint dr. Szőke-Milinte Enikő (Pázmány Péter Katolikus Egyetem-Vitéz János Tanárképző Központ) , Vargáné dr. Nagy Anikó (Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar), dr. Kelemen Lajos (egyetemi docens (POLIFORMA Kft.), és dr. Kádár Annamária (Bábes –Bólyai Egyetem Kolozsvár), akik a „kommunikáció és mentálhigiéné az óvodában” témakörében adtak elő.

A szakmai programok közötti szünetekben lehetőség nyílt módszertani könyvek vásárlására a Parakletos Könyvesház, robotika bemutatóra a Stiefer Eurocart Kft, valamint óvodai fejlesztőjátékok és egyéb készségfejlesztő eszközök árusítására az Olifu -Gavico  Kft közreműködésével.

A rendezvény ellátásában és lebonyolításában a szervező óvodának segítségére volt a megújuló Központi Református Általános Iskola étkezdéje, valamint a Halas Rádió, az épület helyiségeinek rendelkezésre bocsátásával, akiknek ezúton is köszönetet mondunk.

Köszönetünket fejezzük ki Kiskunhalas Város polgármesterének, Fülöp Róbertnek is, aki támogatásával nagyban segítette a rendezvény létrejöttét, valamint a Kiskunhalasi Református Egyházközségnek, mint a szervező óvoda fenntartójának, akik a helyszínt és a tárgyi feltételeket biztosították.

A Halas Média oldalán megjelenő cikket itt tudod elolvasni: http://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/ertekmutato-szakmaisag


A képeket Szűcs Károly készítette.Következő események