Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Újra vonultak a kisgólyák

2018. szeptember 08. 22:08 Írta: Dóka Zsuzsa Megtekintés: 338

A 2018-as Halasi Szüreti Napok rendezvénysorozat keretében vett részt óvodánk a hagyományos városi szüreti felvonuláson.

A menet indulása előtt a lovas szobornál gyülekeztek a népviseletre emlékeztető, szép ruhákba öltözött „kisgólyák”, kisfiúk és kislányok, majd a későnyári, meleg, szeptemberi napsütésben nem dél felé vették az irányt, mint a nagy gólyák, hanem a főtérre vonultak, végig a város utcáin. A meleg ellenére is fegyelmezetten és szép rendben – egyesek hősiesen tűrve a cipősarok okozta lábfájdalmakat is. A Csillag, a Halacska, a Napocska és a Szivecske csoportból is érkeztek gyermekek, akiket a Csillag csoport óvónénijei, illetve a menethez csatlakozó anyukák, apukák, nagymamák és barátok kísértek. Az óvoda tábláját Fodor Csanád, régi kedves barátunk, Sziládys diák vitte végig a csapat előtt, ezúton is köszönjük neki az önzetlen segítséget.

Egy kis bemutatkozásra – táncra, játékra, éneklésre – sajnos nem adódott lehetőség, mert a menet nagyon gyorsan haladt, és a színpad előtt, a főtéren is azonnal tovább kellett haladjunk. Mustot viszont kóstoltunk, integettünk a menetet figyelemmel kísérő családtagoknak, csoporttársaknak, barátoknak, ismerősöknek és közben sokat beszélgettünk.

Így egy újabb jó élménnyel gazdagodott mindenki, aki részese volt a felvonulásnak. Reméljük, jövőre még többen leszünk.
Következő események