Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Királylány-szabadítás az oviban

2018. november 22. 00:00 Írta: Dóka Zsuzsa Megtekintés: 747

„Aki nem hiszi, járjon utána!” Középső és nagycsoportosaink megfogadták a közismert mesei jótanácsot, és november 22-én nagy fába vágták fejszéjüket: útnak indultak nagy Sárkányországba megszabadítani az elrabolt királykisasszonyt. Vajon sikerrel jártak-e?

Az elrabolt királykisasszony című magyar népmese alapján mesei kalandok várták csütörtökön a Gólyafészek Óvoda középsőseit és nagycsoportosait az oviban, a humán munkacsoport óvónőinek szervezésében.

Mint a valódi mesehősöknek, három próbát kellett kiállniuk a gyermekeknek ahhoz, hogy megszabadíthassák a királykisasszonyt. (Egy zsák kását összecsipegetni, tizenkét kulcsot kihorgászni a tóból, majd három letakart alak közül felismerni a királykisasszonyt, aki csak a hangjával segíthetett szabadítóinak.) A három feladat mindegyike külön-külön helyszínen várta a kis mesehősöket, így, mire a királykisasszonyhoz jutottak, bejárták nagy Sárkányország szinte minden zegzugát, vagyis az egész óvodát.

A feladatok végrehajtásához szükségük volt egymásra, hiszen a próbákat csak úgy teljesíthették, ha összedolgoztak. Minden sikeresen teljesített próba után jutalomként mindenki egy-egy aranydiót dughatott a tarisznyájába.

És, mint minden tündérmesében, „minden jó, ha vége jó”: kis hőseink természetesen sikerrel jártak, megszabadították a királykisasszonyt nagy Sárkányországból, és boldogan vitték vissza a maguk országába. Itt a vége, fuss el véle…?

A ragyogó arcok, az izgalomtól csillogó szemek, a szorgalmasan dolgozó kis kezek fényes bizonyítékát adták, hogy bár ez a mese itt véget ért, a kalandoknak azonban a későbbiekben is folytatódniuk kell. ☺

https://www.facebook.com/pg/golyafeszekovoda/photos/?tab=album&album_id=2192437931007106Következő események