Mézes reggeli

Az OMME ebben a nevelési évben is meghirdette az Édes Mézes Reggeli mozgalmat, ami azzal a céllal indult útjára, hogy a gyermekek figyelmét felhívja a mézfogyasztás fontosságára.

Az egészséges életmód kialakításához vezető út egyik állomásaként mi is eleget tettünk ennek felhívásnak. Így a mai napon ismét vendégek érkeztek hozzánk az óvodába, Oláh Zoltán és Ancsa-Molnár László a kiskunhalasi Méhészegyesület képviseletében.

Nem jöttek üres kézzel, hoztak nekünk egy rövid kisfilmet, ami bemutatta a méhek és a méhészek életét, valamint finom akác - és selyemfű mézet. A gyerekek tetszését a legjobban az egészséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal telt méz megízlelése nyerte el, de emellett sokan megcsodálták a méhész mesterek néhány eszközét is, ugyanakkor a méhészsapkát is felpróbálták.

A jövő nemzedékét remélhetően kellően motiválta a délelőtt, és nem csak szívesebben fognak mézet fogyasztani, hanem belőlük fognak olyan felnőttek válni, akik tudatosan odafigyelnek bolygónk ökológiájára. Reméljük, még máskor is részesei lehetünk ilyen építő jellegű perceknek!

Köszönjük a Méhészegyesületnek és a méhészeknek az aktív részvételt!
Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!