Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Családi kör

Mindennapi kérdések egy óvodással: határok, dac, agresszió, evés-alvás

Az áprilisi találkozásunk mottójaként „A gyermek intelmei szüleihez” című írást választottam. Ez a képzeletbeli írás jól összefoglalja mindazt, ami a szülő-gyermek együttműködés alapja, gyermeki szempontból megfogalmazva. Érdemes figyelmesen elolvasni és fejünkben rögzíteni azt, hogy milyen gondolatok és mondatok állhatnak a gyermeki viselkedés mögött:

2017-04-24 11:41:51 Kantár-Polyák Kamilla Bővebben…

A nevelés új útjai

A márciusi Családi Körben a nevelés elveinek átalakulásáról gondolkodtunk közösen szülők, szakemberek. Az elmúlt évszázadok során, a kor szellemiségével és emberképével együtt a gyerekekről való gondolkodás is jelentős változásokon ment keresztül.

2017-03-24 20:25:13 Kantár-Polyák Kamilla Bővebben…

Jól működő család? Hogyan?

A februári Családi Körben arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan élhetőek meg a család mindennapjai jól működőként, mi kell ahhoz, hogy a családi rendszer tagjai (anya, apa, gyerekek) harmóniában és kiegyensúlyozottan érezzék magukat.

2017-02-24 16:55:11 Kantár-Polyák Kamilla Bővebben…

Hisztitől a dühkitörésekig – Viselkedési nehézségek gyermekkorban

Az önuralom képességének kialakulása fontos állomása a társadalom által kívánatos viselkedésszabályozás kialakulásában. A januári Családi Körben a gyermeki önuralmat szemléltető videó lejátszása után sok gondolat fordult meg a beszélgetésen résztvevő szülők fejében

2017-01-27 08:11:52 Kantár-Polyák Kamilla óvodapszichológus Bővebben…

„Mumusaink”: Gyermekkori félelmek és szorongások

A májusi Családi(as) Kör beszélgetési témája során átgondoltuk a félelem, mint alapérzelem hasznosságát: jel, ami arra figyelmeztet minket, hogy veszély közeledik. Természetesen, a félelem intenzitása függvényében lehet ez racionális vagy irracionális mértékű.

2016-05-26 22:14:44 Polyák Kamilla Bővebben…

Következő események