Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Gyerekek a képernyő előtt – Óvodások a digitális világban

2016. április 28. 23:39 Írta: Polyák Kamilla Megtekintés: 1891

Az áprilisi „Családi Kör” találkozás sok szülő mindennapos kérdéseit feszegette: „Mennyi időt hagyjam gyermekemet „képernyő” előtt ülni?” „Az a játék, amivel játszik, nem káros?” „Mit szabad néznie ennyi idősen?”

A beszélgetés során érvek és ellenérvek hangoztak el a digitális világba való belesodródás mellett-ellen. A résztvevők abban egyetértettek, hogy a Z-generáció (mai 7-21 évesek) és Alfa-generáció (mai 0-6 évesek) gyermekei „digitális bennszülöttek”, így alapértelmezett felhasználók. Mindemellett fontos, hogy az érzelmi odafordulást, szeretetet és törődést a családtól kaphassák meg, hiszen a szülőknek ebben minden korban elsődleges szerepük és felelősségük van.

A digitális világ által tartogatott veszélyek kivédéséhez is hozzátehet a szülő: Ismerjük el gyermekünk többlettudását e téren, szánjunk rá időt, hogy megismerjük gyermekünk érdeklődési körét, együtt felfedezve az internet kínálta tartalmakat. Továbbá, vegyük természetességgel, bármilyen témában kérdeznek minket: Tegyük félre ellenérzéseinket, legyünk beszélgetőpartnerek akár az életkorukat megelőző témákban is.Következő események