Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Bemutatkozik az óvodapszichológus

Megtekintés: 2972

Óvodapszichológusként az óvodában, a pedagógiai-nevelési folyamatban megjelenő problémák, akadályok megértésében, okainak feltárásában, és szükség esetén a problémák korrekciójában igyekszem segítséget nyújtani. Az óvodapszichológus elsődleges szerepe a megelőzésben, prevencióban rejlik.

Az óvodapszichológushoz segítségért fordulhat a gyermek érdekében a szülő és a család, illetve a pedagógus. Segítséget ad a családnak, szülőnek gyermeke pontosabb megértéséhez, és ösztönzi a szülőt a dilemmák megoldására. Az óvodás korosztályt érintő kérdésekben, havi rendszerességgel szervezett ismeretterjesztő előadásokon és közös beszélgetéseken keresztül támogatja a szülői szerep formálódását, a családi érzelmi nevelés sikerességét. Közös gondolkodás nyomán segítséget ad a pedagógusnak a probléma alaposabb megértéséhez, így támogatva a pedagógust a helyzet feloldására.

A pszichológus a problémafeltárást és segítségnyújtást konzultációs (tanácsadói) keretek közt végzi az Óvodában. A konzultációs kereteken túlmutató problémák (pl: pszichiátriai, pszichoterápiás, gyógypedagógiai, családterápiás, stb. indikáció) esetén az óvodapszichológus a szülőt és gyermekét segít eljuttatni a megfelelő szakemberhez.

Milyen helyzetekben érdemes az óvodapszichológushoz fordulni?

  • Viselkedési, beilleszkedési, magatartási problémák
  • Érzelmi nehézségek
  • Krízishelyzetek a családban pl. válás, gyász
  • Csoportok, közösségek problémái
  • Nevelési stílusok, nevelési dilemmák

Forduljanak hozzám bizalommal!


Kantár-Polyák Kamilla
pszichológus (tanácsadás-, és óvoda-, iskolapszichológia szakirány)
tanácsadó szakpszichológus (családi és párkapcsolati tanácsadás szakirány)
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 77 / 423 - 130 (munkaidőben)Legfrissebb híreink

2021-03-17 20:06

Néhány tudnivaló óvodánkról

Óvodánk 6 csoporttal működik. Lelkiismeretes, felkészült dolgozók foglalkoznak a gyermekekkel. Az óvodapedagógusok váltott műszakban dolgoznak, heti váltásban délelőtt illetve délután.

Bővebben
További hírek

Következő események