Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Gólyák a múzeumban és a Petőfi szobornál

2018. március 14. 13:15 Írta: Horváthné Lovászi Márta Megtekintés: 222

Hétfőn óvodánk nagycsoportosai ellátogattak a Thorma János múzeumba.

A múzeumban Demeter Gábor várt bennünket, aki először is a múzeum látogatás kultúrájáról beszélt a gyerekeknek, majd a névadó halasi származású festő képeit csodálhattuk meg.

A közelgő nemzeti ünnep alkalmából az 1848-as eseményeket megjelenítő festmény előtt álltunk a legtovább. A gyerekek, és mi felnőttek is csodálattal néztük a monumentális alkotást. A tárlatvezető beszélt a gyerekeknek a kép keletkezéséről, a festő által használt színekről, történelmi ruhákról, eseményekről.

Ezután közösen elszavaltuk Petőfi Sándor Nemzeti dal című versének első versszakát. Reméljük, minden kisgyermeknek maradandó élményt jelentett a múzeumlátogatás. Köszönet a múzeum dolgozóinak a lehetőségért, hiszen ez egy hosszabb távú kapcsolattartás első lépcsőfoka volt.

Az óvoda gyermek és nevelő közössége már hagyományosan minden évben virágokat és zászlókat helyez el Petőfi Sándor szobránál. Így történt ez most is. Kicsik és nagyok együtt tisztelegtek a múlt hősei előtt.
Következő események