Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tudásbázis

Sokan vagyunk úgy, hogy kérdések merülnek fel óvodás gyermekeink viselkedésével, nevelésével kapcsolatban. Óvónőink többsége gyakorló anyuka is egyben, sokéves egyéni és óvodai tapasztalattal. Akik pedig még előtte vannak, friss tudással rendelkeznek. Összegyűjtöttünk több olyan általános kérdést, amivel már többen megkerestek minket, és most szeretnénk megosztani az ezekre adott válaszokat is.

Ha esetleg olyan kérdésed lenne, amire itt nem találtál választ, akkor írd meg nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre és hamarosan választ keresünk rá.


Az óvo­dai beszok­ta­tás öt parancsolata

Az ovi­kez­dés mér­földkő a csa­lád éle­té­ben. Ha jól csi­nál­ják, szo­mo­rú­ság helyett büsz­kék lehe­tnek magunkra és cse­me­téjükre is. Nincs olyan gye­rek, aki előbb, vagy utóbb ne szokna be az óvo­dai közös­ségbe, ám sok múlik szülő­kön és az intéz­mé­nyen. A beszok­ta­tásra készülni kell, de ha a követ­kező öt szem­pon­tot figyelembe veszik mini­má­lis könny-mennyiséggel teljesíthető a beszoktatás.

2015-08-27 07:51:55 Bővebben…

Mesehallgatás vagy Tv nézés?

Mesét hallgatni mindig nagy élmény egy kisgyermek számára, főként, ha este anya oda ül az ágya szélére egy kicsit beszélgetni, mesét olvasni.  A mai rohanó világban még ezt a fél órát is nehéz kiszorítani, de ha ez mégis sikerül, akkor az nagy ajándék a gyermekünk számára.

2015-04-09 07:15:32 Bővebben…

Szobatisztaság

Régebben az óvodába lépés szigorú feltétele volt a szobatisztaság. Ma már az óvodák többségében rugalmasabban kezelik ezt a kérdést. A gyermekek fejlődési üteme eltérő, de a többség 3 éves kora körül válik szobatisztává. Szobatiszta az a gyermek, aki vizeletét, székletét visszatartja, szól az anyukájának, kéri a bilit, vagy szalad a WC-re. Tehát ő figyelmezteti a felnőttet, nem pedig fordítva. Nem szobatiszta még az a gyermek, akit az anyukája bilire ültet, amikor mocorogni kezd játék közben, vagy étkezés után és ez legtöbbször sikerrel jár.

2015-04-09 07:13:42 Bővebben…

Legfrissebb híreink

2021-03-17 20:06

Néhány tudnivaló óvodánkról

Óvodánk 6 csoporttal működik. Lelkiismeretes, felkészült dolgozók foglalkoznak a gyermekekkel. Az óvodapedagógusok váltott műszakban dolgoznak, heti váltásban délelőtt illetve délután.

Bővebben
További hírek

Következő események