Találatok a választott címkére: családi kör

Kerekasztal beszélgetések az óvoda és a szülői ház között. Gyermekekkel kapcsolatos témák, melyekről érdemes beszélni!  Várjuk Önöket szeretettel! Találkozzunk, beszélgessünk, gondolkozzunk együtt!
További információ Kantár-Polyák Kamilla - tanácsadó szakpszichológustól a +36 70 / 9426-588-as telefonszámon!

Mindennapi kérdések egy óvodással: határok, dac, agresszió, evés-alvás

Az áprilisi találkozásunk mottójaként „A gyermek intelmei szüleihez” című írást választottam. Ez a képzeletbeli írás jól összefoglalja mindazt, ami a szülő-gyermek együttműködés alapja, gyermeki szempontból megfogalmazva. Érdemes figyelmesen elolvasni és fejünkben rögzíteni azt, hogy milyen gondolatok és mondatok állhatnak a gyermeki viselkedés mögött:

Bővebben
A nevelés új útjai

A márciusi Családi Körben a nevelés elveinek átalakulásáról gondolkodtunk közösen szülők, szakemberek. Az elmúlt évszázadok során, a kor szellemiségével és emberképével együtt a gyerekekről való gondolkodás is jelentős változásokon ment keresztül.

Bővebben
Jól működő család? Hogyan?

A februári Családi Körben arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan élhetőek meg a család mindennapjai jól működőként, mi kell ahhoz, hogy a családi rendszer tagjai (anya, apa, gyerekek) harmóniában és kiegyensúlyozottan érezzék magukat.

Bővebben
Testvérek az életünkben

Az októberi Családi Kör témájául a testvéri kapcsolatokat választottuk. Óvodapedagógusokkal, szülőkkel beszélgettünk a testvérek szerepéről életünkben, a testvérsorrend jellegzetességeiről és a kistestvér érkezés időszakáról a családban.

Bővebben
„Mumusaink”: Gyermekkori félelmek és szorongások

A májusi Családi(as) Kör beszélgetési témája során átgondoltuk a félelem, mint alapérzelem hasznosságát: jel, ami arra figyelmeztet minket, hogy veszély közeledik. Természetesen, a félelem intenzitása függvényében lehet ez racionális vagy irracionális mértékű.

Bővebben
Családi kör

Kerekasztal beszélgetések az óvoda és a szülői ház között. Gyermekekkel kapcsolatos témák, melyekről érdemes beszélni!  Várjuk Önöket szeretettel! Találkozzunk, beszélgessünk, gondolkozzunk együtt!

További információ Polyák Kamilla - tanácsadó szakpszichológustól a +36 70 / 9426-588-as telefonszámon!

Bővebben
Családi kör - a jó szülő

A márciusi „Családi Kör” kerekasztal beszélgetés témája „a jó szülő” kérdésköre volt. A beszélgetés indító gondolata, hogy ez egyáltalán lehetséges-e a mindennapokban?!

Bővebben
Családi kör

Az első „Családi Kör” találkozóra 2016. február 29-én került sor a Gólyafészek Óvodában. A családias létszámú és hangulatú beszélgetést Vasné Horváth Olga óvodavezető és Polyák Kamilla óvodapszichológus kezdeményezte.

Bővebben
Bemutatkozik az óvodapszichológus

Óvodapszichológusként az óvodában, a pedagógiai-nevelési folyamatban megjelenő problémák, akadályok megértésében, okainak feltárásában, és szükség esetén a problémák korrekciójában igyekszem segítséget nyújtani. Az óvodapszichológus elsődleges szerepe a megelőzésben, prevencióban rejlik.

Bővebben
Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!