Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Édes-mézes reggeli

2018. november 26. 10:18 Írta: Márkiné Gál Erika Megtekintés: 603

2014-ben indították útnak Magyarországon a Mézes Reggeli mozgalmat, amelyhez Óvodánk is csatlakozott.

Ennek keretein belül a mai délelőtt folyamán a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület képviseletében Oláh Zoltán és Ancsa-Molnár László helyi méhészek látogatták meg óvodánkat.  Minden gyermek megkóstolhatta a szorgos méhecskék által előállított aranysárga, édes, folyékony csodát. A méhészek által készített rövid filmecske alapján betekinthettünk a méhek titkos, szorgos életébe, majd a vállalkozó szelleműek felpróbálhatták a méhészsapkát, és kipróbálhatták a füstölőt, amellyel most nem a méheket, hanem egymást nyugtatták. Végül, de nem utolsó sorban egy kötetlen beszélgetés során megtudtuk, hogy a méhszúrás után a belénk fecskendezett méhmérget kaparjuk ki, ne csapkodjunk, ha méhecske kerül közelünkbe, valamint fogyasszunk sok mézet, hiszen egészséges, finom, cukrot helyettesítő, sokféle tápanyaggal rendelkező édesség áll rendelkezésünkre.

Köszönjük az Egyesület hozzájárulását és reméljük a jövőben mi is rendszeres mézfelhasználó nemzetté nőhetjük ki magunkat, amelyet gyermekeink által indíthatunk útra.

https://www.facebook.com/pg/golyafeszekovoda/photos/?tab=album&album_id=2194879537429612Következő események