Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A tudomány óvodás szemmel

2015. szeptember 25. 17:00 Írta: Somogyváriné Gáspár Gabriella Megtekintés: 1120

Óvodánk nagycsoportosai (halacska és bárányka) számára lehetőség adódott 2015. szeptember 25-én, hogy megismerkedjenek a tudománnyal, természetesen a maguk szintjén!

Az "Oktatási híd" című program keretében ellátogattunk a Szilády Áron Gimnáziumba, ahol a Földi János Természettudományi Laboratóriumban a gimnázium tanárai fogadtak bennünket. Gavlikné Kis Anita tanárnő szervezésében látványos, érdekes előadásokkal bűvölték el óvodásainkat és gyerekek által is elvégezhető kísérletekkel hozták közelükbe a tudomány egy kis szeletét.

Többek között volt lufi fújás élesztővel, csiga idomítás, gyurma készítés, különböző festési módok, lézershow, jéghegy bemutató. Lehetőség nyílt mikroszkóp alatti "állatkák" megtekintésére is.

Gyermekeink elbűvölve és élményekben gazdagon tértek vissza a "gólyafészekbe".

A felejthetetlen délelőttért köszönetet mondunk Gavlikné Kis Anita, Nagy-Kálóziné Paska Andrea, Zseni Zsófia, Rapavi Róbert és Bertalan Gábor tanároknak, valamint Mezei Virág és Untener Olivér laborasszisztenseknek.
Következő események