Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Rajztalálkozó - 2016

2016. február 24. 00:28 Írta: Vasné Horváth Olga Megtekintés: 774

Óvodánk a tavalyi év során szervezett először rajztalálkozót a szanki Gy. Szabó Béla, a Soltvadkerti Evangélikus Óvoda, a Kiskőrösi Evangélikus Szakközépiskola Harangvirág Óvoda, valamint a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda bevonásával. A rendezvény olyan sikeres lett, hogy hagyományteremtő céllal idén is megszerveztük ezt az alkalmat.

Idei témánk a „Csillagszemű juhász” című mese ábrázolása volt, tetszőleges technikával. A gyerekek csodaszép alkotásokat küldtek be, és a színes ceruzától a zsírkrétán át a ragasztós technikáig sokféle módszert kipróbáltak. Színes, változatos, jó elrendezésű, harmonikus képeken mutatták be a meséből nekik legjobban tetsző mozzanatokat.

Az elkészült műveket zsűri elemezte, Hornyákné Sztanyik Magdolna tehetségfejlesztési szakértő, képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó vezetésével, aki elmondta: „minden egyes alkotás magában foglalja a csodát”. Azt a csodát, amikor egy gyermek képekben, színekben, formákban fejezi ki érzelem- és képzeletvilágát. Az alkotások – kiemelkedő színvonaluknál fogva - nem helyezésekhez kapcsolódtak, hanem három kategóriába sorolta a zsűri a képeket, kidolgozottságuk, részletezettségük szerint.

A találkozón elhangzott a mese is, Édes Rebeka, Szilády Áron Gimnázium tanulójának előadásában, majd táncházzal és szeretetvendégséggel zárult le a nap.

Köszönjük minden gyermeknek és óvodapedagógusnak, hogy megtisztelték rendezvényünket jelenlétükkel, valamint a Kiskunhalasi Református Egyházközségnek, hogy a helyszínt biztosították, ahol méltó módon tölthettük együtt ezt a szép napot.


 Következő események