Labdamanók

Mi a „Labdamanók”?

A „Labdamanók” egy sokoldalú és összetett – elsősorban labdás játékokra épülő – mozgásfejlesztő program óvodások részére. Gyakorlati eszköztárunkban elsősorban a természetes alapmozgásokra épülő labdás és egyéb eszközökkel végzett gyakorlatok szerepelnek (pl. szivacslabda, babzsák), ezen kívül hullahopp karikák és bóják felhasználásával igyekszünk sokszínűvé tenni az órákat. A foglalkozások központi elemeként különféle játékok köré építjük a mozgásfejlesztő tartalmakat, biztosítva ezáltal a pozitív élményt és jó kedvet. Eszköztárunkat – lehetőségeinkhez mérten – szeretnénk folyamatosan bővíteni.

Mi a Labdamanók célja?

Programunk fő célja, hogy lehetőleg minél korábban megismertessük a gyermekekkel a mozgás, a labdás játék örömteli oldalát, kialakítva ez által a gyermekek mindennapi igényét a mozgásra és aktívitásra, amely a mai társadalmunkban kulcsfontosságú az egészséges életmód elérésében és fenntartásában. Szeretnénk olyan pozitív élményt adni a mozgásról, sportolásról, ami hosszú távon megalapozza a testmozgás szükségét és értékét a gyermekek életeben.

Másodsorban a gyakorlati eszköztárunk segítségével olyan komplex ügyesség- és mozgásfejlesztést szeretnénk elérni, ami a gyerekek mozgáskultúrája mellett a kognitív, érzelmi és szociális fejlesztését, fejlődését is előtérbe helyezi.

Harmadsorban pedig a labdajátékok (kézilabdázás, labdarúgás, kosárlabdázás stb.) utánpótlását is szeretnénk megalapozni – többek között a Kiskunhalasi Utánpótlás Kézilabda SC vonalán is – így kialakítani egy olyan utánpótlás-bázist ami lehetővé teszi a további szakirányú fejlesztést.

 

Hogy lehet rész venni a „Labdamanók” foglalkozásokon?

Jelentkezni a foglalkozás vezetőjénél, dr. Paic-Karsai Dóránál lehet [tel.: 30/284-7053; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A foglalkozások két csoportban zajlanak minden héten szerdán, az első csoport 15.45 órától 16.15 óráig, a második csoport 16.15 órától 16.45 óráig, a csoportok összetétele az egyes ovis csoportokon belüli jelentkezők létszámának figyelembe vételével kerül megállapításra úgy, hogy az egyes ovis csoportok ne kerüljenek megbontásra.

 

A „Labdamanók” csapata:

- a foglalkozások gyakorlati vezetője: dr. Paic-Karsai Dóra – kézilabda edző, volt NB I-es kézilabdázó és strandkézilabda válogatott, jogász-sport szakjogász;

„Gyermekkorom óta a sport fontos szerepet töltött be az életemben. NB I-es kézilabdázóként számos sikereket értem el a sportágban, és megtanultam a sport által közvetített értékeket az életem más területén is hasznosítani. Két gyermekem van, kisfiam 4 éves, kislányom pedig másfél éves, jelenleg GYED-en vagyok. Kisfiam tavaly szeptemberben kezdte el az óvodát, és hamar kiderült számomra, hogy még ovi után is milyen nagy a mozgásigénye. Ekkor született meg a „Labdamanók” ötlete. Szeretném a sportpályafutásom során tapasztalt és megtanult értékeket minél több gyermeknek átadni, és már most kialakítani a mozgás iránti elkötelezettségüket, igényüket, és lehetőséget teremteni egy egészségesebb nemzedék felnevelésére.”

- a szakmai háttér biztosítója: Paic Róbert – a Pécsi Tudományegyetem Sporttudományi és Testnevelési Intézetének tanársegédje, testnevelő tanár, kézilabda szakedző, 2014. januárja óta a Kiskunhalasi UKSC NB II-es férfi kézilabda csapatának vezetőedzője.

„Egyetemi oktatóként küldetésem, hogy olyan testnevelő tanárokat, sportszakemberek képezzek, akik nemcsak a szakmai tudásukkal, de szemléletükkel és viselkedésükkel is elkötelezettek a gyerekek fejlődése, nevelése iránt. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel a munkám a hobbim is egyúttal, valamint, hogy az elméleti tudásanyagot edzőként a gyakorlatban is hasznosíthatom, formálhatom. A „Labdamanók” program által már a mozgásfejlesztés, oktatás és nevelés korai szakaszaiban is lehetőségem nyílik hatni a gyerekekre, megszerettetni velük a mozgást, a játékokat, megteremteni az életigenlő, mozgást és egészséget fontosnak tartó gondolkodásmódot mind a szülők, mind a gyermekek körében.”

A labdamanók Facebook oldala: https://www.facebook.com/labdamanokFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!